Nieuws

EXPOSITIE in Wolvega 6-12-2022 tot en met 6-1-2023

Klik HIER voor een impressie van de expositie in de Oudheidkamer (zie ook bericht hierna)


Van dinsdag 6 december 2022 tot en met vrijdag 6 januari 2023 zal ik een deel van mijn uit ruim vierhonderd kerstallen bestaande landelijk bekende internationale verzameling tentoonstellen. Dat gebeurt in de Oudheidkamer Weststellingwerf, Hoofdstraat Oost 52 in Wolvega,

De tentoonstelling is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en ook op Tweede Kerstdag kan men de tentoonstelling bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur.

UPDATE:

Helaas laat mijn gezondheid nog steeds te wensen over na bestraling en een operatie. Vandaar dat er de laatste tijd weinig aan mijn site is  toegevoegd. Omdat dit weinig inspanning vergde  heb ik nog wel een aantal lezingen verzorgd, onder andere tijdens de jaarvergadering van de Oudheidkamer Weststellingwerf te Wolvega.

OMROP FRYSLAN OP BEZOEK
Onlangs was een televisieploeg van Omrop Fryslan op bezoek om opnamen van mijn  kerstgroepen, die in mijn expositieruimte staan opgesteld, voor het programma Hea!  te maken. De uitzending vond plaats op woensdag 22 december om ca. 17.20 uur.
De uitzending is HIER te bekijken.


BOUW NIEUWE KERSTSTALLEN 
Tijdens de Corona pandemie heb ik als oudere de tijd goed en veilig benut door een aantal nieuwe kerststallen te bouwen  zoals een:

ORIENTAALSE KERSTSTAL
Aan deze  oriëntaalse kerststal  heb ik ongeveer drie maanden gewerkt.  Met wat stukken rioolbuis, blik, wat gips en wat afvalhout kun je soms toch nog wel iets leuks maken. De steentjes zijn allemaal met de hand geknipt.  De foto’s van de bouw van deze stal  zullen binnenkort  op de site worden geplaatst. Misschien brengt dit u op het idee om zelf eens aan de slag te gaan. Uiteraard ben ik altijd bereid wat ondersteuning te bieden.

OOSTENRIJKS DORPSGEZICHT  MET  STAL
Dit  dorpsgezicht bestaat uit een Oostenrijkse boerderij met stal, een houtoven met broodkast, een kippenhok en een huusien. Aan deze stal werkte ik ongeveer 4 maanden.  Deze bestaat voornamelijk uit oud hout, gips, de bodems uit sinaasappelkistjes, natuursteentjes, blik, elektriciteitsdraad  enz. Eigenlijk kost zo’n geheel eigenlijk heel weinig geld. Je moet er alleen veel tijd in willen steken. Ook hiervan zullen de foto’s te zijner tijd worden gepubliceerd op de site.

PROVENCAALS DORPSGEZICHT MET STAL 
Aan dit dorpsgezicht  werkte ik ongeveer 4 maanden. Het bestaat uit  een aantal huizen uit de Provence  in Frankrijk compleet met stal, stadspoort  en een kerk op een berg. De kerk is via de stadspoort met trappen te bereiken.  In de kerk zijn glas in loodramen aangebracht. Natuurlijk ontbreken de handgemaakte santons uit de Provence niet. De bouwfoto’s zullen te zijner tijd worden geplaatst.

HERDERSWAGEN
Naast deze drie bouwwerken maakte ik ook een herderswagen.  Deze is volledig gemaakt van afvalhout en blik en uitgerust met gereedschap en andere gebruiksvoorwerpen. Binnen in de wagen bevinden zich twee banken en een tafel, een olielamp en een kachel met een pan erop.